Maatwerk HR  voor het MKB

Ook binnen uw organisatie vormt personeelszaken een belangrijke schakel. En dat niet alleen voor het gemotiveerd en aan boord houden van personeel. U wilt weten wat uw risico’s zijn, uw wilt uw personeel begrijpelijk en correct informeren over hun pensioen, plichten en rechten. De salarisverwerking en het afwikkelen van een zwangerschapsverlof dient tijdig te gebeuren. Wanneer uw organisatie groeit, is een handboek met personeelsinstrumenten dat jaarlijks up-to-date gehouden wordt geen overbodige luxe.

Bij veel kleine tot middelgrote organisaties (tot plusminus 30 medewerkers) is er onvoldoende werk om een interne HR medewerker aan te stellen. Dat betekent in de praktijk vaak dat een functionaris HR er als extra taak bij krijgt. Vaak mist hij of zij de kennis om de werknemers én werkgever van de juiste informatie te voorzien. Heeft u enig idee wat de gevolgen kunnen zijn van het ontbreken van de benodigde kennis van regels en wetgeving? En wat te denken van het gemis aan de benodigde ervaring om zaken efficiënt en effectief in te regelen?

Bespaar uzelf onnodige kosten & ergernis maar houd wel de regie in eigen hand met Nikkel at Work.

Nikkel at Work biedt: full-service HR Consultancy voor het MKB. We kunnen schakelen op alle niveaus; van hoog tot laag. Maatwerk vinden we vanzelfsprekend. Elke branche heeft namelijk zijn eigenaardigheden en elk bedrijf kent een eigen cultuur. Onze rol is faciliterend. We zorgen ervoor dat zowel werknemer als werkgever tevreden zijn en blijven. Hiermee bevorderen we langdurige arbeidsrelaties die voor beide partijen profijt opleveren.
Nikkel at Work beschikt over ruime ervaring en up-to-date kennis van personeelszaken (inclusief salarisadministratie) en beheerst zowel de Nederlandse als Belgische wet- en regelgeving op het vlak van arbeidsrecht.